Pagina's

vrijdag 28 december 2018

Stoofperen

- 1 kilo stoofperen
- 1 citroen
- 75 g kristalsuiker
- 400 ml zoete witte muskaatwijn
- 200 ml water

* De citroen schoonmaken en met een scherp mesje een dunne sliert citroenschil afsnijden (je hebt niet de hele schil nodig).
* Halveer de citroen daarna en knijp hem uit boven een kom met water. 

* Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. 
* Dompel ze direct na het schillen in het citroenwater opdat ze niet verkleuren. 

* Zet de peertjes rechtop in een passende, roestvrijstalen of emaillen pan. 

* Strooi er de suiker en citroenschil en over. 
* Schenk de muskaatwijn samen met het water in de pan. 
* Breng het geheel aan de kook. 

* Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de peertjes in 40-50 minuten gaar koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten