- 100 g gesmolten boter
- 150 g suiker (+ extra)
- 2 eetlepels paneermeel of fijngemalen theebiscuitjes
- 6 appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels vanillepuddingpoeder (of maïszetmeel)
- 3 eieren
- 1 snuifje kaneel
* Oven voorverwarmen op 180°C.
* Leg het deeg (met bakpapier) in de vorm (ca. 28 cm doorsnede)
* Prik met een vork gaatjes in de bodem.
* Meng 1 el suiker met het paneermeel en strooi dit over de deegbodem.
* Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes en leg ze op de deegbodem.
* De appelen moeten tot aan de rand van de vorm komen.
* Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, maïszetmeel of vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.
* Giet dit mengsel over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven op 180°C.
* Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.
* Lekker in winter en zomer, warm of koud, met of zonder ijs of room.
Variaties:
- Gebruik bruine suiker in plaats van witte.
- Voeg een handvol (geweekte) rozijntjes of cranberry toe.
- Voeg een glaasje rum, calvados of amaretto toe aan het eiermengsel.
- Bestrooi met amandelschijfjes.
- Bestrijk met afdekgelei.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/19857/flan-met-appel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten