- 1 kg stoofperen
- 2 dl rode wijn of porto of een combinatie van beide
- 1 dl water
- gelei van rode bessen of Japanse kwee
- 200 g suiker
- sap van 1/2 citroen
- stukje kaneel
- 1-2 stuks steranijs
* Halveer de geschilde peren en verwijder het klokhuis.
* Zet ze op in een kookpan met water, wijn, citroensap en suiker.
* Laat zachtjes mals stoven.
* Voeg de gelei toe en laat nog eventjes meestoven.
* Eventueel het sap binden met wat maïzena tot een stroperige saus.
* Haal de stoofperen uit het vocht en voeg het papje al roerend toe aan het stoofperenvocht. Breng aan de kook en laat 1 minuut zachtjes pruttelen. Leg dan de stoofperen weer terug in de pan, zodat ze bedekt zijn met de saus.
Variatie:
- Citroen- of sinaasappelrasp en/of kruidnagel toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten