- 100 g amandelpoeder
- 1 ei
- 110 g kristalsuiker
* Doe alles in een keukenmachine met mes.
* Maal tot de ingrediënten vanzelf een bal vormen.
* Pak het amandelspijs in in plastiekfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.
Taart:
- 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
- 600 g appelblokjes
- sap van 1 citroen
- 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
- 600 g appelblokjes
- sap van 1 citroen
- 2-3 eetlepels confituur (abrikozen)
- 50 g amandelschilfers
- 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
- amandelschilfers
- 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
- amandelschilfers
* Oven voorverwarmen op 170°C.
* Het citroensap met de confituur opwarmen tot goed vloeibaar.
* De confituur onder de appelblokjes mengen, samen met de suiker en de amandelschilfers.
* Schik het kruimeldeeg in een taartvorm.
* Strooi wat bloem op je werktafel en rol het amandelspijs uit.
* Leg het uitgerolde amandelspijs op de bodem van je taartvorm.
* Verdeel de appelblokjes over het amandelspijs.
* Bestrooi met amandelschilfers om af te werken.
* Zet de taart in de oven en laat 60 minuten bakken.
* Zet de taart in de oven en laat 60 minuten bakken.
* Laat afkoelen.
* Bestrooi met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten