Pagina's

dinsdag 1 januari 2019

Appeltaart met kant en klaar kruimeldeeg

Amandelspijs:
- 100 g amandelpoeder
- 1 ei
- 110 g kristalsuiker 

* Doe alles in een keukenmachine met mes.

* Maal tot de ingrediënten vanzelf een bal vormen.
 
* Pak het amandelspijs in in plastiekfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.

Taart:
- 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
- 600 g appelblokjes
- sap van 1 citroen 
- 2-3 eetlepels confituur (abrikozen)
- 50 g amandelschilfers
- 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
- amandelschilfers 

* Oven voorverwarmen op 170°C.

* Het citroensap met de confituur opwarmen tot goed vloeibaar.

* De confituur onder de appelblokjes mengen, samen met de suiker en de amandelschilfers.
* Schik het kruimeldeeg in een taartvorm. 

* Strooi wat bloem op je werktafel en rol het amandelspijs uit.
* Leg het uitgerolde amandelspijs op de bodem van je taartvorm. 

* Verdeel de appelblokjes over het amandelspijs.
* Bestrooi met amandelschilfers om af te werken.

* Zet de taart in de oven en laat 60 minuten bakken.
 
* Laat afkoelen. 

* Bestrooi met poedersuiker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten