Pagina's

donderdag 3 januari 2019

Tomaat met zelfgemaakte vleessalade en toast

4 personen

- 4 tomaten (of meerdere kleine)

- vinaigrette
- 3 dikke sneden gekookte ham (ca. 0,5 cm dik)
- 12 kleine augurken op azijn
- 20 zilveruitjes op azijn
- 2 eieren
- 3 flinke eetlepels verse mayonaise
- enkele takjes bladpeterselie
- peper
- zout


* Snij het hoedje van elke tomaat en leg die rode dekseltjes even opzij. Snij de onderzijde van elke tomaat bij, zodat de vruchten stabiel en mooi rechtop staan.

* Hol de tomaten zorgvuldig uit, met behulp van een dessertlepeltje. Giet een lepeltje vinaigrette in de tomaten en zet ze koel. 


* De eieren hard koken, laten schrikken, pellen en fijn pletten.

* Snij de ham in heel kleine blokjes en meng het vlees onder de eieren. 


* Snipper de opgelegde uitjes en augurken zeer fijn.

* Snipper de bladpeterselie zo fijn mogelijk. 

* Meng alle ingrediënten samen en kruid naar smaak met peper en zout. 


* Laat de tomaten even uitlekken.


* Vul elke uitgeholde tomaat met een flinke portie vleessalade. 


* Zet de tomaatjes nog even in de koelkast.


4 dikke sneden broden (bv. zuurdesembrood)
een scheutje olijfolie


* Snij enkele extra-dikke boterhammen van een brood en verdeel elke snee brood vervolgens in 3 tot 4 gelijke stukken.

* Druppel wat olijfolie in een vuurvaste schaal en schik de stukken brood erin. Druppel er ook een beetje olie bovenop.

* Plaats de broodjes enkele minuten onder de hete grill, tot ze krokant zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten