4 personen
- 4 tomaten (of meerdere kleine)
- vinaigrette
- 3 dikke sneden gekookte ham (ca. 0,5 cm dik)
- 12 kleine augurken op azijn
- 20 zilveruitjes op azijn
- 2 eieren
- 3 flinke eetlepels verse mayonaise
- enkele takjes bladpeterselie
- peper
- zout
* Snij het hoedje van elke tomaat en leg die rode dekseltjes even opzij. Snij de onderzijde van elke tomaat bij, zodat de vruchten stabiel en mooi rechtop staan.
* Hol de tomaten zorgvuldig uit, met behulp van een dessertlepeltje. Giet een lepeltje vinaigrette in de tomaten en zet ze koel.
* De eieren hard koken, laten schrikken, pellen en fijn pletten.
* Snij de ham in heel kleine blokjes en meng het vlees onder de eieren.
* Snipper de opgelegde uitjes en augurken zeer fijn.
* Snipper de bladpeterselie zo fijn mogelijk.
* Meng alle ingrediënten samen en kruid naar smaak met peper en zout.
* Laat de tomaten even uitlekken.
* Vul elke uitgeholde tomaat met een flinke portie vleessalade.
* Zet de tomaatjes nog even in de koelkast.
4 dikke sneden broden (bv. zuurdesembrood)
een scheutje olijfolie
* Snij enkele extra-dikke boterhammen van een brood en verdeel elke snee brood vervolgens in 3 tot 4 gelijke stukken.
* Druppel wat olijfolie in een vuurvaste schaal en schik de stukken brood erin. Druppel er ook een beetje olie bovenop.
* Plaats de broodjes enkele minuten onder de hete grill, tot ze krokant zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten