Pagina's

woensdag 16 januari 2019

Tomaten-salsa

4 personen

Salsa:
- 400 g tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 50 g gedroogde tomaten op olie
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 groene paprika
- 1/2 komkommer
- 2 lente-uien
- 2 eetlepels kappertjes
- peterselie en / of basilicum of lavas of selderij of bieslook
- citroenmelisse

Dressing:
- 2 eetlepels azijn
- 6 eetlepels olie

- peper en zout


* Zongedroogde tomaten laten uitlekken en in reepjes snijden. 
* Kappertjes laten uitlekken. 

* Komkommer en paprika schillen en in kleine blokjes snijden. 
* Tomaten van zaadjes ontdoen en in kleine blokjes snijden. Eventueel schil verwijderen. 
* Ui en fijn snipperen. 
* Knoflook persen. 
* Lente-ui in dunne ringetjes snijden.

* Kruiden grof hakken. 

* Meng de salsa ingrediënten. 

* Maak de dressing en meng door de salsa.
* Breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten