- 4 - 5 zachte peren bv. Doyenne
- 4 eieren
- 125 g kristalsuiker
- 125 ml room
- 125 g bloem
- 4 eetlepels amandelpoeder
- amandelschilfers
* Oven voorverwarmen op 180 °C.
* Schil de peren en verwijder het klokhuis.
* Snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter.
* Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom.
* Roer de room en de amandelpoeder erdoor.
* Zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
* Neem een ronde taartvorm en bestrijk met vloeibare boter.
* Schik de perenblokjes op de bodem en overgiet ze met het beslag.
* Bestrooi met amandelschilfers.
* Bak de taart ongeveer 40 - 50 minuten in de oven.
* Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten