4 personen
Voor de gehaktballetjes
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram varkensgehakt
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook (geplet of gesneden)
- 100 gram broodkruimels
- 1 ei
- 5 eetlepels volle melk
- zout en peper
Voor de saus
- 250 gram varkensgehakt
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook (geplet of gesneden)
- 100 gram broodkruimels
- 1 ei
- 5 eetlepels volle melk
- zout en peper
Voor de saus
- scheutje olie
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 150 ml groentebouillon
- 150 ml runderbouillon
- 150 ml (slag)room
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 150 ml groentebouillon
- 150 ml runderbouillon
- 150 ml (slag)room
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel Dijonmosterd
* Meng het rundergehakt met het varkensgehakt met je vingers.
* Voeg de ui, knoflook, broodkruimels en het ei toe en meng alles goed.
* Voeg er dan de melk aan toe en kruid het met zout en peper.
* Maak kleine, ronde balletjes.
* Leg ze op een bord. Dek het bord af en laat dit twee uur in de koelkast rusten (hierdoor zullen ze hun vorm beter behouden tijdens het bakken).
* Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur.
* Als het warm is, voeg je er voorzichtig de balletjes aan toe.
* Laat ze bakken tot ze aan alle kanten bruin kleuren.
* Doe de balletjes in een ovenschaal.
* Bedek de schaal en plaats hem in de oven.
* Laat de balletjes nog 30 minuten koken op zo’n 180 graden.
* Smelt de boter in een pan.
* Doe er voorzichtig de bloem bij en blijf twee minuten stevig roeren.
* Voeg er de bouillons aan toe en blijf roeren.
* Doe dan nog de room, sojasaus en Dijonmosterd bij het geheel.
* Breng het geheel zachtjes aan de kook zodat de saus dikker kan worden.
* Serveer het met frietjes, krieltjes of puree en veenbessencompote.
Bron: Ikea
Bron: Ikea
Geen opmerkingen:
Een reactie posten