Pagina's

donderdag 3 september 2020

Köttbullar

4 personen

Voor de gehaktballetjes 
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram varkensgehakt
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook (geplet of gesneden)
- 100 gram broodkruimels
- 1 ei
- 5 eetlepels volle melk
- zout en peper

Voor de saus
 
- scheutje olie
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 150 ml groentebouillon
- 150 ml runderbouillon
- 150 ml (slag)room
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel Dijonmosterd

 
* Meng het rundergehakt met het varkensgehakt met je vingers. 
* Voeg de ui, knoflook, broodkruimels en het ei toe en meng alles goed. 
* Voeg er dan de melk aan toe en kruid het met zout en peper.
 
* Maak kleine, ronde balletjes. 
* Leg ze op een bord. Dek het bord af en laat dit twee uur in de koelkast rusten (hierdoor zullen ze hun vorm beter behouden tijdens het bakken). 
 
* Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. 
* Als het warm is, voeg je er voorzichtig de balletjes aan toe. 
* Laat ze bakken tot ze aan alle kanten bruin kleuren.
 
* Doe de balletjes in een ovenschaal. 
* Bedek de schaal en plaats hem in de oven. 
* Laat de balletjes nog 30 minuten koken op zo’n 180 graden.
 
* Smelt de boter in een pan. 
* Doe er voorzichtig de bloem bij en blijf twee minuten stevig roeren. 
* Voeg er de bouillons aan toe en blijf roeren. 
* Doe dan nog de room, sojasaus en Dijonmosterd bij het geheel. 
* Breng het geheel zachtjes aan de kook zodat de saus dikker kan worden.
 
* Serveer het met frietjes, krieltjes of puree en veenbessencompote.

Bron: Ikea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten