Pagina's

dinsdag 29 september 2020

Cake met honing, yoghurt en walnoten

- 200 gram lichte basterdsuiker
- 170 gram boter, licht gesmolten 
- 3 eieren
- 1 el vanille extract
- 250 ml yoghurt
- 100 ml vloeibare honing
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- handvol gehakte walnoten plus beetje extra
 
* Oven voorverwarmen op 180 °C. 
 
* Mix de boter met de suiker.
 
* Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
 
* Mix het vanille extract door het beslag.
 
* Meng in een aparte kom de yoghurt met de honing.

* Mix nu de helft van het zelfrijzend bakmeel door het ei/suiker/boter beslag.
 
* Mix daarna de helft van yoghurt/honing door het beslag.
 
* Herhaal dit nogmaals.
 
* Voeg nu de handvol walnoten toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
 
* Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm.
 
* Bestrooi met de extra walnoten
 
* Zet 60 minuten in de oven bij 180 °C.
 
* Prik er met een mes in en als het mes schoon blijft is de taart klaar.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten