Pagina's

zondag 7 oktober 2012

Appel Frambozen Cake

Vulling:
- 15 gram roomboter
- 500 gram stevige maar niet al te zure appels
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 100 gram frambozen

Beslag:
- 85 gram roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 3 eieren maat M
- 2 eetlepels citroensap
- 1,5 theelepel vanille extract
- 200 gram patentbloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen gember

bakvorm van 25 x 21 x 4 cm.

* Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

* Verwarm de oven voor op 175 °C graden. 
* Vet in en bekleed de bakvorm met bakpapier over de volle lengte, hangende over de lange zijden. 
* Bestuif de onbedekte (korte) zijden met iets bloem.

Vulling:
* Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes van 1 cm. 
* Smelt in een koekepan de boter en voeg de appelstukjes en suiker toe: laat dit 8 minuten sauteren.
* Laat het afkoelen en schep de frambozen er door.

Beslag:
* Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder, zout en gemberpoeder. 
* Mix in een andere kom de boter, samen met het suiker, zacht en bleek in circa 8 minuten. 
* Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas een volgende toe als de vorige geheel in het beslag is opgenomen. 
* Voeg de citroensap en vanille toe en mix door tot het geheel in het beslag is opgenomen. 
* Mix in een paar delen, op de laagste stand, het bloemmengsel door het beslag.

* Schep 2/3 deel van het beslag in de bakvorm, verdeel het vruchtenmengsel erover en dek dit af met het resterende beslag: dit hoeft niet zo heel precies, want het beslag egaliseert enigzins vanzelf tijdens het bakken. 
* Bak de cake in 35-40 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. 
* Laat de cake in de vorm op een rooster geheel afkoelen.

Bron:
http://koekjevaneigendeeg.blogspot.be/2007/06/appel-frambozen-cake.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten