Vulling:
- 15 gram roomboter
- 500 gram stevige maar niet al te zure appels
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 100 gram frambozen
Beslag:
- 85 gram roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 3 eieren maat M
- 2 eetlepels citroensap
- 1,5 theelepel vanille extract
- 200 gram patentbloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen gember
bakvorm van 25 x 21 x 4 cm.
* Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
* Verwarm
de oven voor op 175 °C graden.
* Vet in en bekleed de bakvorm met
bakpapier over de volle lengte, hangende over de lange zijden.
* Bestuif
de onbedekte (korte) zijden met iets bloem.
Vulling:
* Schil de
appels, verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes van 1 cm.
* Smelt
in een koekepan de boter en voeg de appelstukjes en suiker toe: laat dit
8 minuten sauteren.
* Laat het afkoelen en schep de frambozen er door.
Beslag:
* Zeef
boven een kom de bloem, bakpoeder, zout en gemberpoeder.
* Mix in een
andere kom de boter, samen met het suiker, zacht en bleek in circa 8
minuten.
* Voeg 1 voor 1 de eieren toe: voeg pas een volgende toe als de
vorige geheel in het beslag is opgenomen.
* Voeg de citroensap en vanille
toe en mix door tot het geheel in het beslag is opgenomen.
* Mix in een
paar delen, op de laagste stand, het bloemmengsel door het beslag.
* Schep
2/3 deel van het beslag in de bakvorm, verdeel het vruchtenmengsel
erover en dek dit af met het resterende beslag: dit hoeft niet zo heel
precies, want het beslag egaliseert enigzins vanzelf tijdens het bakken.
* Bak de cake in 35-40 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er
schoon uitkomen.
* Laat de cake in de vorm op een rooster geheel
afkoelen.
Bron:
http://koekjevaneigendeeg.blogspot.be/2007/06/appel-frambozen-cake.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten