Pagina's

zondag 23 augustus 2020

Clafoutis met druiven

 6 personen

- 400 g druiven
- 100 g suiker + extra voor de ovenschaal
- 3 eieren
- vanillestok
- 200 ml melk
- 100 g bloem
- 30 g boter
- (1.5 tl geraspte gember)
- poedersuiker
 
* Oven voorverwarmen op 180°C.
 
* Was de druiven en dep ze droog met een schone theedoek. 
 
* Vet een ovenschaal in met wat boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal. 
 
* Meng de eieren met de suiker, melk, bloem, de vanillezaadjes en gember tot je een glad beslag bekomt.
 
* Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is.
 
* Serveer lauw op op kamertemperatuur (flink bestoven met poedersuiker!). 
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten