Pagina's

maandag 24 augustus 2020

Klassieke quiche met geitenkaas en tomaat

 4 personen

- 1 rol bladerdeeg

- 150 g gekookte ham (in blokjes)

- 300 g spinazie 

- 250 g kerstomaten 

- 1 bol zachte geitenkaas

- 200 ml room

- 4 eieren

- 1 eetlepel olijfolie

- peper en zout

 

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm, prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers. 

* Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten verder in de oven. 

* Fruit de gespoelde spinazie in de olie, tot de spinazie geslonken is. 

* Verdeel de geitenkaas in twee delen. Maak de ene helft los met een vork en klop er één voor één de eieren door. 

* Voeg de room, hamblokjes en de uitgelekte spinazie toe en kruid met peper en zout. 

* Halveer de tomaatjes. 

* Verdeel de eier-spinazievulling over de voorgebakken bodem. 

* Leg er de kerstomaatjes op en werk af met de rest van de geitenkaas, die je in plukjes over de quiche verdeelt.

* Bak de quiche nog 30 minuten verder in de oven, of tot de kaas mooi gratineert. 

* Serveer met een slaatje.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten