Pagina's

dinsdag 25 augustus 2020

Griekse sperziebonen

- 1 ui 
- sperziebonen of snijbonen 
- 1 tot 2 rijpe tomaten
- olijfolie
- zout en peper


* De ui fijn snipperen.
* Boontjes schoonmaken en in stukken snijden.  

* De ui glazig bakken in de olijfolie. 

* Voeg nog een scheut olijfolie toe en doe de schoongemaakte (uitgelekte) boontjes erbij. Schep ze om en om, totdat alle boontjes met een dun laagje olie bedekt zijn.  
 
* Temper het vuur, leg plakken tomaat op de boontjes en bestrooi het geheel met wat zout en peper.

* Leg een deksel op de pan en laat de boontjes op een zacht vuur gaar stoven (ca. 45 min.).  
* NIET meer roeren, eventueel af en toe even met de pan heen een weer schudden. 

* Opdienen met rijst, feta en gehakt of stoofvlees.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten