- 1 ui
- sperziebonen of snijbonen
- 1 tot 2 rijpe tomaten
- olijfolie
- zout en peper
* De ui fijn snipperen.
- olijfolie
- zout en peper
* De ui fijn snipperen.
* Boontjes schoonmaken en in stukken snijden.
* De ui glazig bakken in de olijfolie.
* Voeg nog een scheut olijfolie toe en doe de schoongemaakte (uitgelekte) boontjes erbij. Schep ze om en om, totdat alle boontjes met een dun laagje olie bedekt zijn.
* Temper het vuur, leg plakken tomaat op de boontjes en bestrooi het geheel met wat zout en peper.
* Leg een deksel op de pan en laat de boontjes op een zacht vuur gaar stoven (ca. 45 min.).
* NIET meer roeren, eventueel af en toe even met de pan heen een weer schudden.
* Opdienen met rijst, feta en gehakt of stoofvlees.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten