Pagina's

vrijdag 27 juli 2012

Chocolade-courgette cake

Voor de cake:
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram cacao
- 1 theelepel speculaas- of koekkruiden
- 1 theelepel zout
- 175 ml plantaardige olie (bv. olijfolie, zonnebloemolie)
- 375 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 500 ml geraspte courgettes (2 stuks)
- 140 gram geroosterde hazelnoten of walnoten, grof gehakt
 
Voor het glazuur:
- 200 gram donkere chocolade, in stukjes
- 100 ml slagroom

Cake:

* Giet de geraspte courgette in een vergiet en goed laten uitlekken, flink aandrukken zodat er zoveel mogelijk vocht uit is.

* Verwarm de oven voor op 180 °C. 

* Meng de bloem, de cacao, de kruiden en zout in een grote kom. 

* Doe in een andere schaal de olie, suiker, eieren, vanille-extract en de geraspte courgettes en meng alles goed. 
* Meng nu de droge en de natte mengsel met elkaar en meng de noten erdoor.
* Giet het beslag in een ingevette, ronde vorm van ca. 24 cm.

* Bak 40 - 50 minuten bij 180°C.

Glazuur

* Verwarm de chocolade au-bain-marie met de slagroom. 
* Laat het mengsel iets afkoelen, zodat het wat dikker wordt en verdeel het daarna over de taart, zodat het er aan de zijkanten afdruipt.


Tips
- Lekker met advocaatslagroom. 
- Smaakt 1 dag later nog beter. 
- Nogal zwaar, niet echt geschikt als nagerecht.
- De cake (zonder glazuur) kan ingevroren worden. 
- Strooi geraspte witte chocolade over de cake wanneer hij nog lauwwarm is. 

Bron:
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/06/chocolade-courgette-cake_19.html

1 opmerking:

  1. In plaats van glazuur kan je de taart bovenaan bedekken met roomkaas, die je vermengt met een paar eetlepels chocoladepasta. Daarna laten opstijven.

    BeantwoordenVerwijderen