Pagina's

dinsdag 31 juli 2012

Gevulde courgettes

- 2 courgettes
- zout / peper
- 2 el olijfolie
- ½ ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 gram rundergehakt
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 1 el fijngesneden peterselie
- 50 g Griekse feta

* Verwarm de oven voor op 180' C.
 
* Snijd de courgettes in de lengte door. Haal met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de helften. Laat minstens 1 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
* Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde courgettes met peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
* Bak ze 7 min in de oven.
 
* Maak intussen de vulling.
* Snijd het courgettevruchtvlees in blokjes.
* Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui met de knoflook ca 3 minuten.
* Voeg het gehakt toe en bak het los en rul.
* Doe de courgetteblokjes erbij en bak ze 2 - 3 minuten mee.
* Haal de pan van het vuur, voeg de kruiden, de verkruimelde feta en de blokjes tomaat toe en breng op smaak met peper en zout.
 
* Haal de courgettehelften uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel.
* Zet ze terug in de oven en laat nog ca 10 - 15 minuten garen.
 
* Lekker met pilavrijst of couscous.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten