4 personen
- 500 g prinsessenboontje
- 8 kleine tomaten
- 15 zwarte olijven
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 250 g penne rigate of spaghettini
- 400 g tonijn in eigen nat (blik)
- 5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. rode wijnazijn
- tabasco (enkele druppels)
- peper en zout
* Snij de rode ui in fijne ringen.
* Laat de tonijn uitlekken.
* Snij het knoflookteentje in 2 en wrijf er een grote slakom mee in.
* Snij de tomaten in kwartjes.
* Meng 4 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels tabasco.
* Kook de penne gaar in licht gezouten water, met 1 eetlepel olijfolie. Giet af.
* Kook de prinsessenbonen 15 à 20 min. zonder deksel gaar in water met bicarbonaat.
* Giet af en laat schrikken onder koud water voor een mooie groene kleur.
* Doe de penne en de boontjes in de slakom.
* Verdeel er de tomatenkwartjes rond en leg de uienringen in het midden.
* Verkruimel de tonijn erboven en garneer met de zwarte olijven.
* Besprenkel de salade net voor het opdienen met wat vinaigrette en meng voorzichtig.
* Geef er een stuk stokbrood of focaccia bij.
Tips:
- De tonijn kan vervangen worden door 250 g gebakken spekblokjes.
- Deze maaltijdsalade nog aanvullen met ansjovis en kwartjes hardgekookte eieren.
Bron:
Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten