Pagina's

dinsdag 31 juli 2012

Chocolademousse met roomkaas

4-6 personen

Bodem
- 12 Oreo cookies
- 45 gram ongezouten roomboter, gesmolten

Mousse
- 225 gram roomkaas (MonChou)
- 225 gram Nutella
- 1 theelepel vanille extract
- 200 ml slagroom

Garnering
- ± 50 ml slagroom, stijfgeklopt met een beetje suiker
- geschaafde chocolade
- hazelnoten

* Rooster de hazelnoten ± 8 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. 
* Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.

* Maal de Oreo cookies in een foodprocessor fijn en meng de koekkruimels met de roomboter. 
* Verdeel het koekjesmengsel over de glazen en druk wat aan.

* De slagroom lobbig kloppen.
* Klop de MonChou samen met de Nutella en het vanille-extract tot een glad geheel. 
* Schep er met een spatel voorzichtig de slagroom door totdat er geen slagroomstrepen meer te zien zijn.
* Schep de mousse met een lepel of spuit met een spuitzak met glad mondje op de koekjesbodem in de glazen. 

* Dek de glazen af met plastic folie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

* Garneer vlak voor het serveren met stijf geklopte slagroom, geschaafde chocolade en de gehakte hazelnoten.

Tip:
- Roomkaas i.p.v. Mon Chou.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten