- 2 uien
- 2 courgettes, in reepjes of blokjes
- 1 - 2 el olijfolie
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- zout/peper
- 1 ei
- 3 el fijngehakte peterselie
- 3 el fijngehakte basilicum
- 3 - 4 el geraspte Parmezaanse kaas
Basis:
* De uien aanstoven, courgettes toevoegen en laten meestoven.
* Aanlengen met bouillon en in ca. 20 min. de courgettes gaarkoken.
* Mixen en op smaak brengen.
Tot hier kun je de soep voorbereiden.
Tot hier kun je de soep voorbereiden.
* Klop in een kommetje
het ei los en voeg de kruiden en de Parmezaanse kaas toe en klop dit
mengsel, vlak voor het serveren, door de hete soep.
* De soep mag hierna
niet meer koken!
* Serveer direct.
- 1 wortel en/ of 1 aardappel laten meestoven.
- Geraspte pecorino onder de soep mengen en nog even laten doorwarmen tot de kaas smelt.
- Hamreepjes, zalmsnippers of gehaktballetjes aan de soep toevoegen.
- Lekker met een broodje zalm, gedroogde of gekookte ham.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten