Pagina's

zondag 29 juli 2012

Italiaanse courgettesoep

- 2 uien
- 2 courgettes, in reepjes of blokjes
- 1 - 2 el olijfolie
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- zout/peper
- 1 ei
- 3 el fijngehakte peterselie
- 3 el fijngehakte basilicum
- 3 - 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Basis:
* De uien aanstoven, courgettes toevoegen en laten meestoven.
* Aanlengen met bouillon en in ca. 20 min. de courgettes gaarkoken.
* Mixen en op smaak brengen.

Tot hier kun je de soep voorbereiden.

* Klop in een kommetje het ei los en voeg de kruiden en de Parmezaanse kaas toe en klop dit mengsel, vlak voor het serveren, door de hete soep.
* De soep mag hierna niet meer koken!

* Serveer direct.

Tips: - Basissoep op smaak brengen met Italiaanse kruiden en/of room of roomkaas.
- 1 wortel en/ of 1 aardappel laten meestoven.
- Geraspte pecorino onder de soep mengen en nog even laten doorwarmen tot de kaas smelt. 
- Hamreepjes, zalmsnippers of gehaktballetjes aan de soep toevoegen.
- Lekker met een broodje zalm, gedroogde of gekookte ham.


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten