- 1 klein blikje ananas of 150-200 g verse ananas
- 1 dl rum
- 4-6 eetlepels gemalen kokos - 200 gr suiker
- 1 pakje vanillesuiker of een scheutje vanille-extract
- 200 gram zachte boter
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- ananasjam
- cakevorm van 28-30 cm
* Oven voorverwarmen op 175 °C.
* Vet de cakevorm in met wat vetstof en bestrooi met bloem.
* Maak de ananas schoon of laat de ananasschijven uitlekken.
* Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en laat deze minstens 1 uur in de rum marineren.
* Giet de gemarineerde ananasblokjes af, laat ze goed uitlekken en meng met de helft van de kokos.
* De suiker met de boter schuimig kloppen tot de suiker niet meer knarst.
* De eieren er een voor een doorheen kloppen, steeds pas een volgend ei toevoegen als het vorige helemaal opgenomen is.
* Voeg hierna beetje voor beetje de gezeefde bloem en het zout toe.
* Roer het kokos-ananasmengsel voorzichtig door het deeg.
* Doe het cakebeslag in de vorm en bak de cake gedurende ca. 1 uur op 175°C.
* Bestrijk de iets afgekoelde cake met ananasjam en strooi de rest van de kokos erover.
* Of bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker.
Tips:
- 100 g rozijnen + 100 g ananas laten weken in de rum.
- 1/2 eetlepel gemberpoeder door de bloem mengen.
- Rasp van 1 sinaasappel of 2 tl citroenrasp aan het deeg toevoegen.
Bron:
Smulweb
Geen opmerkingen:
Een reactie posten