Pagina's

woensdag 26 december 2012

Maredsous-tomatensoep met balletjes

- 3-4 grote uien
- olie of boter
- l liter tomatenpassata of gepelde tomaten 
- 2 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 2 blokjes groentenbouillon
- 1 kuipje Maredsous naar smaak (dubbelroom, light of met hesp ...)
- peterselie of basilicum
- peper en zout

Voor de balletjes:
- 500 g gehakt 

- 1 ei 
- paneermeel 
- peper en zout 

* De uien in grove stukken snijden.

* Stoof de uien glazig in de vetstof.
* De tomatenpassata of de gepelde tomaten, bouillonblokjes en het water toevoegen en aan de kook brengen (20-30 minuten).

* Mix de soep, breng ze terug aan de kook en laat hierin de smeerkaas smelten.
* Mix nogmaals.
* Op smaak brengen met peper en zout.

* Gehaktballetjes maken, gaar koken in water en bij de soep voegen.
* Versieren met fijngehakte peterselie of basilicum.
 

Variatie:
- 200 - 250 ml room door de soep roeren (niet meer laten koken).

Bron:
http://www.solo.be/nl/recepten/maredsous-tomaten-soep/

1 opmerking:

  1. Beste,
    Als je de smeerkaas erin doet terwijl hij kookt zal hij automatisch kappelen..dus doe het als hij nog heet maar van het vuur is.

    BeantwoordenVerwijderen