- olie of boter
- l liter tomatenpassata of gepelde tomaten
- 2 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 2 blokjes groentenbouillon
- 1 kuipje Maredsous naar smaak (dubbelroom, light of met hesp ...)
- peterselie of basilicum
- peper en zout
Voor de balletjes:
- 500 g gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- peper en zout
* De uien in grove stukken snijden.
* Stoof de uien glazig in de vetstof.
* De tomatenpassata of de gepelde tomaten, bouillonblokjes en het water toevoegen en aan de kook brengen (20-30 minuten).
* Mix de soep, breng ze terug aan de kook en laat hierin de smeerkaas smelten.
* Mix nogmaals.
* Op smaak brengen met peper en zout.
* Gehaktballetjes maken, gaar koken in water en bij de soep voegen.
* Versieren met fijngehakte peterselie of basilicum.
Variatie:
- 200 - 250 ml room door de soep roeren (niet meer laten koken).
Bron:
http://www.solo.be/nl/recepten/maredsous-tomaten-soep/
Beste,
BeantwoordenVerwijderenAls je de smeerkaas erin doet terwijl hij kookt zal hij automatisch kappelen..dus doe het als hij nog heet maar van het vuur is.