- 3 uien
- 1 kg wortels
- 2 l water
- 3 kippe-, groente of vleesbouillonblokjes
- peterselie
- boter of olijfolie
- peper en zout
- oxo
* Uien en wortels schoonmaken en in grove stukken snijden.
* De uien aanstoven in de boter, de wortels toevoegen en even laten meestoven.
* Water en bouillonblokjes toevoegen en de soep laten koken tot de wortels gaar zijn (ca. 20 minuten).
* De soep mixen en op smaak brengen met peper, zout en oxo.
* Versieren met fijngesnipperde peterselie.
Variaties:
* 3 teentjes geperste knoflook laten meestoven met de uien.
* 1 cm geraspte gember laten meestoven met de uien en knoflook, 200 ml kokosmelk laten meekoken en op smaak brengen met sinaasappelsap.
* Eventueel een grote aardappel toevoegen.
* 1 kippenfilet in blokjes snijden en bakken. De gebakken kipblokjes over de borden verdelen en hierop de soep scheppen.
* 200 ml (versgeperst) sinaasappelsap toevoegen.
* 200 g gerookt spek in blokjes krokant bakken op een hoog vuur.
* Een stuk gember van ca. 3 cm laten meekoken en uit de soep halen voor het mixen.
* Snij een 1 wortel in dunne plakjes of blokjes en laat ca. 5 minuten in bouillon koken. Versier de gemixte soep met de wortel.
* Versieren met verse koriander of fijn geknipte bieslook.
* 1 laurierblaadje laten meekoken.
* Zure room op de soep scheppen en versieren met fijn gesnipperde bieslook.
* Een stukje gorgonzola of andere blauwe schimmelkaas over de soep kruimelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten