4 - 6 personen
- 200 gram uien
- 1 kleine savooikool
- ¼ witte kool - 400-500 gram spruitjes
- 4 stengels preiwit
- 400 g wortels
- 1/2 knolselder of 1 bleekselder
- 1 selderstengel
- ¼ pastinaak
- 1 kilo geschilde aardappelen
- 50 gram boter
- 1 selderstengel
- ¼ pastinaak
- 1 kilo geschilde aardappelen
- 50 gram boter
- 750 ml kippenfond
- 1 kruidentuiltje (1 takje tijm, 1 laurierblaadje en een paar takjes peterselie)
- 3 geplette jeneverbessen
- 2 kruidnagels
- peper en zout
- peper en zout
- oxo
- hutsepotvlees: hammetje, vleesribben, braadworst, spek, rookworst
* Snijd de uien, kool, wortels, selder, pastinaak en de prei in stukjes en de spruitjes doormidden.
* Uien aanstoven in de boter tot ze glazig geworden zijn.
* De rest van de groenten toevoegen en ze 10 minuten zachtjes laten stoven. Regelmatig roeren.
* Voeg de fond van de kip, het kruidentuiltje en een beetje zout en peper toe en breng alles op hoog vuur aan de kook.
* Voeg de fond van de kip, het kruidentuiltje en een beetje zout en peper toe en breng alles op hoog vuur aan de kook.
* Leg het deksel op de pan en draai het vuur lager en laat de groenten 30 minuten zachtjes stoven
* Snijd de aardappelen ondertussen in dobbelsteentjes van 1 centimeter en doe deze in de pan.
* Snijd de aardappelen ondertussen in dobbelsteentjes van 1 centimeter en doe deze in de pan.
* Laat het geheel nog 20 minuten stoven, in gesloten pan.
* Roer de groenten af en toe om.
* Eventueel nog wat bijkruiden.
* Opdienen met vlees naar keuze.
Inmaken:
- 90 minuten bij 100°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten