Pagina's

dinsdag 24 oktober 2017

Atjar tjampoer ll

- 500 gr groenten naar keuze bv. chinese kool, witte kool, boontjes, wortel, paprika en bloemkool of broccoli
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1/2 theelepel laos
- 1/2 theelepel djahé
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1/2 eetlepel mosterdpoeder
- 25 gr suiker
- 1/2 liter natuurazijn
- 1/2 liter water

* Was de groenten en rasp ze.
* Pel de uien en knoflooktenen en snipper ze fijn.

* Verwarm een scheut zonnebloemolie in een grote stoofpan
* Fruit de ui en knoflook hier in
* Voeg alle specerijen toe en 1 el water
* Doe dan alle groenten erbij en roer even om.

* Giet de azijn en water hierover en kook het geheel op.
* Zet dan het vuur zachter en laat 10 minuten pruttelen
* Proef de groenten en voeg naar smaak evt. meer suiker, zout of specerijen toe.

* Kook alles nog even op, draai het vuur uit en doe de atjar in gesteriliseerde
potten.

* Laat de potten even een weekje staan zodat alle smaken lekker in kunnen trekken en klaar is je atjar.

* Ongeopend zijn de potten maanden houdbaar. Geopend ongeveer een week in de koelkast.

Variatie:
- Wecken: 15 min bij 100°C in plaats van de groenten 10 minuten te koken.

Bron: http://www.mijnhollandsekeuken.nl/pekelen-inmaken/atjar-tjampoer-zelf-maken/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten