Pagina's

zondag 15 oktober 2017

Bloemkoolgratin

4 personen

- 7-8 aardappelen
- 1 ui
- 1 bloemkool
- 400 gr. gehakt
- 4 eetlepels currypoeder
- peper & zout
- 200 g. geraspte kaas
- 400 ml kaassaus

* Aardappelpuree maken. 

* Bloemkool in roosjes verdelen en bijna gaar koken.

* Ui fijnsnijden en even bakken. 

* Gehakt mengen met de currypoeder, zout en peper en gaar bakken. 

* Schep de aardappelpuree in een ovenschotel. 
* Giet daarover het gebakken gehakt en ui.
* Daarop de bloemkoolroosjes leggen en overgieten met de kaassaus. 
* Bestrooi met de geraspte kaas.

* Zet dit nu een 10-tal minuten in de oven, op het laatst de grill aan.

* Alles kan evt. al van te voren klaargemaakt en gekookt worden. (30 min. in een op 180°C in een voorverwarmde oven) 

Variatie:
- Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en gerookte spekblokjes.
 
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1310034/Oma-idas-cauliflower-pie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten