Pagina's

maandag 16 oktober 2017

Tonijnsalade en eiersalade

Tonijnsalade:

- 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt.
- 3 à 4 tomaten 

- 1/2 paprika
- 1 sjalot
- 3 à 4 augurken
- 2 el mayonaise
- 1 el whisky-cocktailsaus
- peper en zout naar smaak
- peterselie


* Tomaten fijnsnijden, verwijder voor het kleinsnijden de zaadjes uit de tomaat. Dit voorkomt dat de salade erg nat wordt. 

* Paprika schillen en in fijne stukjes snijden.
* Sjalot en augurken fijnsnijden.
* Peterselie fijn snipperen.

* Doe de tomaten, paprika, sjalot en augurken bij de tonijn en meng het door elkaar.
* Voeg daarna de mayonaise en whisky-cocktailsaus toe.
* Nogmaals goed mengen, peterselie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

Eiersalade:


- 3 eieren
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- mayonaise
- peper, zout en peterselie

 

* Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en voeg de knoflook toe.
* Daarna wat mayonaise erbij doen. Het mag niet te nat worden. 

* Peterselie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

* Dit even in de koelkast laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.


Bron: https://kookgekwilma.wordpress.com/2012/05/23/tonijnsalade-en-eiersalad

e/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten