Pagina's

zondag 22 oktober 2017

Atjar tjampoer l

- 1 grote ui
- 1/2 komkommer
- 1 grote rode peper of paprika
- 3 wortels
 - 1/4 witte kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl laos
- 1 tl djahé (gemberpoeder)
- 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
- 1 eetlepel koenjit (kurkuma)
- 500 ml witte azijn
- 500 ml water
- 25 g bruine basterdsuiker
- zout & peper

* Komkommer schillen.
* Verwijder de zaden uit de peper.
* Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn.
* Rasp de witte kool, komkommer en wortelen grof.
* Doe alles in een vuurvaste schaal.

* Breng in een pannetje het water met de azijn, knoflook, alle specerijen en de suiker aan de kook en laat even doorkoken.
* Breng op smaak met zout en peper.
* Giet de hete vloeistof over de groenten en laat afkoelen.

* Wecken: 10 min bij 100°C.

* De atjar is nu te bewaren buiten de koelkast. Na openen is het nog beperkt houdbaar in de koelkast (hoewel dit nog naar 2 à 3 weken kan oplopen afhankelijk van hoe koud de koelkast is ingesteld).

Bron: Kitchenista

Geen opmerkingen:

Een reactie posten