- 1 sjalot (optioneel)
- 1 grote teen knoflook
- 1 el olie
- 2 grote el pindakaas met stukjes noot
- 2 el ketjap manis
- 200 ml kokosmelk
- 1-2 tl sambal oelek (naar smaak)
* Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
* Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
* Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. * Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
* Roer dan de ketjap en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.
* Is de saus te dik geworden? Voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.
* Te dun? Doe er dan nog wat pindakaas bij.
Bron: http://www.haremaristeit.nl/gado-gado-perfecte-pindasaus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten