Pagina's

zondag 8 oktober 2017

Recept voor perfecte pindasaus

- 1 sjalot (optioneel)
- 1 grote teen knoflook
- 1 el olie
- 2 grote el pindakaas met stukjes noot
- 2 el ketjap manis
- 200 ml kokosmelk
- 1-2 tl sambal oelek (naar smaak)

 

* Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

* Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
 

* Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. * Blijf roeren tot de saus dikker wordt.

* Roer dan de ketjap en sambal erdoor en neem de pan van het vuur.

* Is de saus te dik geworden? Voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.

* Te dun? Doe er dan nog wat pindakaas bij.

Bron: http://www.haremaristeit.nl/gado-gado-perfecte-pindasaus/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten