Pagina's

zaterdag 30 september 2017

Peer-blauwe bessen clafoutis

voor 2 schaaltjes van 12 cm

- 1 peer
- 150 gram blauwe bessen
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 2 tl vanille extract
- snufje zout
- 30 gram bloem


* Schil de peer en verwijder het klokhuis, snijd hem dan in blokjes. 
* Meng de blokjes peer door de blauwe bessen.

* Vet de ovenschaaltjes in en ‘bestuif’ deze met een laagje suiker. 

* Verdeel het fruitmengsel over de schaaltjes.

* In een kom voeg je de eieren, melk, vanille extract, zout en bloem samen. 

* Gebruik een garde om dit goed door te kloppen.
* Giet het mengsel over de schaaltjes met peer en blauwe bessen.

* Bak de clafoutis in 25-30 minuten op 200 °C.


* Serveer de clafoutis terwijl deze nog warm is, eventueel met een lekker bolletje ijs erbij.


Bronhttp://www.laurasbakery.nl/peer-blauwe-bessen-clafoutis/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten