voor 2 schaaltjes van 12 cm
- 1 peer
- 150 gram blauwe bessen
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 2 tl vanille extract
- snufje zout
- 30 gram bloem
* Schil de peer en verwijder het klokhuis, snijd hem dan in blokjes.
* Meng de blokjes peer door de blauwe bessen.
* Vet de ovenschaaltjes in en ‘bestuif’ deze met een laagje suiker.
* Verdeel het fruitmengsel over de schaaltjes.
* In een kom voeg je de eieren, melk, vanille extract, zout en bloem samen.
* Gebruik een garde om dit goed door te kloppen.
* Giet het mengsel over de schaaltjes met peer en blauwe bessen.
* Bak de clafoutis in 25-30 minuten op 200 °C.
* Serveer de clafoutis terwijl deze nog warm is, eventueel met een lekker bolletje ijs erbij.
Bron: http://www.laurasbakery.nl/peer-blauwe-bessen-clafoutis/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten