Pagina's

maandag 25 september 2017

Krieltjessalade met tonijn

4 personen

- 800 g krieltjes in de schil
- 1 sjalot
- 1 eetlepel kappertjes 
 - 320 g tonijn uit blik
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 krop gewone of ijsbergsla
- handje bieslook 
- platte peterselie
- eventueel: 1/2 komkommer en 200 gr cherrytomaten

* Sjalot fijn snipperen.  
* Kappertjes fijn hakken. 
* Bieslook en peterselie grof hakken.

* Krieltjes gaarkoken in ca. 15-20 min. Afgieten,  naspoelen met koud water en halveren.

* Meng de krieltjes met de sjalot, kappertjes en tonijn.

* Maak een dressing met azijn, olijfolie, peper en zout en meng dit door de krieltjes.
* Eventueel komkommer en cherrytomaten aan toevoegen. 

* Meng de ijsbergsla met de bieslook en peterselie en dien op met de aardappelsalade. 

Variatie
- Vervang de tonijn door makreel of sardines uit blik. 
- Meng de aardappelen met wat gekookte sperzieboontjes. 

Bron: http://www.francescakookt.nl/krieltjessalade-met-tonijn/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten