4 personen
- 800 g krieltjes in de schil
- 1 sjalot
- 1 eetlepel kappertjes
- 320 g tonijn uit blik
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 krop gewone of ijsbergsla
- handje bieslook
- platte peterselie
- eventueel: 1/2 komkommer en 200 gr cherrytomaten
* Sjalot fijn snipperen.
* Kappertjes fijn hakken.
* Bieslook en peterselie grof hakken.
* Krieltjes gaarkoken in ca. 15-20 min. Afgieten, naspoelen met koud water en halveren.
* Meng de krieltjes met de sjalot, kappertjes en tonijn.
* Maak een dressing met azijn, olijfolie, peper en zout en meng dit door de krieltjes.
* Eventueel komkommer en cherrytomaten aan toevoegen.
* Meng de ijsbergsla met de bieslook en peterselie en dien op met de aardappelsalade.
Variatie:
- Vervang de tonijn door makreel of sardines uit blik.
- Meng de aardappelen met wat gekookte sperzieboontjes.
Bron: http://www.francescakookt.nl/krieltjessalade-met-tonijn/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten