- 100 g frambozen
- 3 dl witte wijnazijn
* Leg de frambozen in een stenen kom of glazen bokaal, voeg een beetje witte wijnazijn toe en kneus de frambozen met de achterkant van een houten lepel.
* Schenk de rest van de azijn erbij en laat staan op een koele donkere plaats (± 2 weken) tot de azijn de kleur heeft van de frambozen en de vruchten uit elkaar vallen.
* Schud de pot af en toe.
* Zeef de azijn daarna door een doek, breng de azijn aan de kook en laat hem ongeveer 5 minuten sudderen.
* Laat de azijn afkoelen en schenk hem in schone flessen.
* Deze azijn is ongeveer 6 maanden houdbaar in de koelkast.
------------------------------------------------------------------------------------------------
1 1/2 liter:
- 1 1/2 kop frambozen
- 6 koppen witte wijnazijn of gedistilleerde blanke azijn.
* Prak 1 kop frambozen tot moes.
* Zeef de frambozenmoes door een fijne zeef om de pulp en pitjes te verwijderen.
* Je houdt ca. 1/4 kop sap over.
* Doe het sap met de azijn in een middelgrote roestvrijstalen of emaille steelpan en breng aan de kook.
* Haal pan van het vuur en laat afkoelen.
* Doe de 1/2 kop hele frambozen in een goed schoongemaakte fles en vul de fles met de frambozenazijn.
* Sluit de fles goed af met een niet metalen deksel of dop. Of dek de fles af met plasticfolie en sluit goed af met een metalen deksel of dop.
* Laat minstens 2 weken staan voor gebruik.
* Bewaar op een koele, donkere plaats tot maximaal 6 maanden.
Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=334369&userid=296956
Geen opmerkingen:
Een reactie posten