Pagina's

donderdag 28 september 2017

Frambozenlikeur

- 1 liter sterke drank met een alcoholpercentage van meer dan 35% (bv. vodka)
- 500 gram mooie rijpe frambozen
- 1 vanillestokje
- 300 gram suiker
- weckpot van 1,5 liter

* Doe de frambozen in de schone weckpot.
* Prak ze een beetje fijn met een vork.
* Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en doe bij de frambozen in de weckpot.
* Voeg de suiker toe en daarna de alcohol.
* Zorg dat het fruit onder de alcohol staat.
* Sluit de pot af.
* Keer de pot een paar keer om de eerste dagen, zodat de suiker oplost.
* Laat de likeur zeker 8 weken rijpen.
* Giet de frambozen en de drank daarna door een zeef en vang de drank op in een pan.
* Eventueel kun je de frambozen nog door de zeef wrijven. Dit is wel even een werkje maar daarmee krijgt de likeur wel extra smaak.
* Als laatste filter je de likeur door een schone pantykous en giet de drank daarna over in een mooie fles.

Variatie:
- Ook mogelijk met diepvriesframbozen.
- Vervang het vanillestokje door vanille-extract

Bron: http://demeisjesvandemoestuin.nl/frambozenlikeur/ 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten