Pagina's

zondag 10 september 2017

Pasta met gerookte zalm

2 personen

- 200 g pasta
- 150 g gerookte zalm
- 1 dl droge witte wijn
- 2 dl room

- 1 kleine courgette
- 1-2 tomaten
- 1 rode ajuin

- 1 teentje knoflook
- bieslook 

- peper
- (olijf)olie

* Snij de ajuin en de courgette in fijne stukjes. 

* Ontvel en ontpit de tomaten en snij ook in kleine blokjes. 
* Snij de zalm in reepjes. 
* Snipper de bieslook fijn (tot ge ongeveer 3 eetlepels fijngesnipperde bieslook hebt).

* De ui even aanstoven in olie.
* Voeg de courgette toe en laat even meestoven samen met het fijngeperste knoflookteentje. 
* Blussen met de witte wijn, even laten reduceren en dan de room toevoegen. 
* Laat op een zacht vuur een beetje inkoken. 
* Voeg wat peper toe en twee eetlepels fijngesnipperde bieslook.
 
* Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. 

* Voeg (de broccoli) en tomatenblokjes toe aan de saus, ongeveer 3 minuten voor de pasta klaar is. 
* Giet de pasta af, en meng met de saus.

* Voeg de zalmreepjes toe vlak voor het opdienen.

* Bestrooi met de laatste eetlepel bieslook en serveer. 

Variatie
- Voor een extra smeuïge saus kunt ge ook nog een stevige eetlepel (peper)boursin of ricotta toevoegen. 
- Blancheer broccoliroosjes gedurende 4 minuten en koel direct af met koud water. Zo gaart de broccoli niet verder en blijft hij mooi groen.

Bron: missaiesj

Geen opmerkingen:

Een reactie posten