2 personen
- 200 g pasta
- 150 g gerookte zalm
- 1 dl droge witte wijn
- 2 dl room
- 1 kleine courgette
- 1-2 tomaten
- 1 rode ajuin
- 1 teentje knoflook
- bieslook
- peper
- (olijf)olie
* Snij de ajuin en de courgette in fijne stukjes.
* Ontvel en ontpit de tomaten en snij ook in kleine blokjes.
* Snij de zalm in reepjes.
* Snipper de bieslook fijn (tot ge ongeveer 3 eetlepels fijngesnipperde bieslook hebt).
* De ui even aanstoven in olie.
* Voeg de courgette toe en laat even meestoven samen met het fijngeperste knoflookteentje.
* Blussen met de witte wijn, even laten reduceren en dan de room toevoegen.
* Laat op een zacht vuur een beetje inkoken.
* Voeg wat peper toe en twee eetlepels fijngesnipperde bieslook.
* Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
* Voeg (de broccoli) en tomatenblokjes toe aan de saus, ongeveer 3 minuten voor de pasta klaar is.
* Giet de pasta af, en meng met de saus.
* Voeg de zalmreepjes toe vlak voor het opdienen.
* Bestrooi met de laatste eetlepel bieslook en serveer.
Variatie:
- Voor een extra smeuïge saus kunt ge ook nog een stevige eetlepel (peper)boursin of ricotta toevoegen.
- Blancheer broccoliroosjes gedurende 4 minuten en koel direct af met koud water. Zo gaart de broccoli niet
verder en blijft hij mooi groen.
Bron: missaiesj
Geen opmerkingen:
Een reactie posten