- 400 g bramen
- 2-3 eetlepels bessenjenever
- 4 eieren
- 100 g suiker
- zout
- 250 g ricotta
- 250 ml slagroom
- 15 ml vanille-extract
- 100 g bloem
- poedersuiker
- lage taartvorm doorsnede 28 cm
* Oven voorverwarmen op 175 °C.
* Taartvorm invetten.
* Bramen en bessenjenever voorzichtig door elkaar scheppen.
* De eieren met de suiker en een mespunt zout tot een luchtig mengsel kloppen.
* Ricotta, room, bloem en vanille-extract erdoor kloppen.
* Mengsel in taartvorm gieten en daarover de bramen met vocht verdelen.
* In oven clafoutis in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar bakken.
* Uit oven direct bestuiven met poedersuiker.
* Warm, lauwwarm of koud serveren.
* Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.
Variatie:
- De bessen en het beslag in individuele potjes gieten.
Bron: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/302796/ricotta-clafoutis-met-bramen-en-vanille/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten