Pagina's

zaterdag 2 september 2017

Ri­cot­ta-cla­fou­tis met bra­men en va­nil­le

- 400 g bramen
- 2-3 eetlepels bessenjenever
- 4 eieren
- 100 g suiker
- zout
- 250 g ricotta
- 250 ml slagroom
- 15 ml vanille-extract
- 100 g bloem
- poedersuiker

- lage taartvorm doorsnede 28 cm

* Oven voorverwarmen op 175 °C.
* Taartvorm invetten. 

* Bramen en bessenjenever voorzichtig door elkaar scheppen.

* De eieren met de suiker en een mespunt zout tot een luchtig mengsel kloppen.
* Ricotta, room, bloem en vanille-extract erdoor kloppen.

* Mengsel in taartvorm gieten en daarover de bramen met vocht verdelen.

* In oven clafoutis in ca. 40-50  min. goudbruin en gaar bakken.

* Uit oven direct bestuiven met poedersuiker.

* Warm, lauwwarm of koud serveren.

* Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.

Variatie:
- De bessen en het beslag in individuele potjes gieten.

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/302796/ricotta-clafoutis-met-bramen-en-vanille/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten