2 personen
- 4 - 5 aardappelen
- 150 - 200 g sperzieboontjes
- 10 cherrytomaatjes
- 1 kleine courgette (ca. 12 cm)
- 1 ui
- 1.5 theelepel paprikapoeder
- provençaalse kruiden
- geraspte kaas
- 50 ml kookroom
* Oven voorverwarmen op 180°C.
* Snij de aardappelen in blokjes en breek de boontjes in stukjes.
* Kook de aardappelstukjes en boontjes bijna gaar.
* Halveer de tomaatjes en snij de ui en courgette in dunne schijfjes.
* De aardappelen en boontjes afgieten en in een ovenschaal doen.
* Voeg hierbij de ui, courgette en tomaat.
* Paprikapoeder, Provençaalse kruiden, room, peper en zout toevoegen.
* Goed door elkaar mengen en bestrooien met geraspte kaas.
* Plaats in de oven gedurende 15-20 minuten tot de kaas gesmolten is.
Variatie:
- Vervang de boontjes en tomaat door broccoli of bloemkool en wortel.
- Tomaat mixen met de kookroom.
- Stukjes chorizoworst of gerookt spek toevoegen.
Bron: https://www.lekkerensimpel.com/aardappel-ovenschotel/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten