Pagina's

vrijdag 1 september 2017

Aardappel ovenschotel met sperziebonen, cherrytomaatjes en ui

2 personen

- 4 - 5 aardappelen
- 150 - 200 g sperzieboontjes
- 10 cherrytomaatjes
- 1 kleine courgette (ca. 12 cm)
- 1 ui
- 1.5 theelepel paprikapoeder
- provençaalse kruiden
- geraspte kaas
- 50 ml kookroom

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Snij de aardappelen in blokjes en breek de boontjes in stukjes.
* Kook de aardappelstukjes en boontjes bijna gaar.

* Halveer de tomaatjes en snij de ui en courgette in dunne schijfjes.

* De aardappelen en boontjes afgieten en in een ovenschaal doen. 
* Voeg hierbij de ui, courgette en tomaat.  
* Paprikapoeder, Provençaalse kruiden, room, peper en zout toevoegen. 
* Goed door elkaar mengen en bestrooien met geraspte kaas.

* Plaats in de oven gedurende 15-20 minuten tot de kaas gesmolten is.

Variatie:
- Vervang de boontjes en tomaat door broccoli of bloemkool en wortel. 
- Tomaat mixen met de kookroom.
- Stukjes chorizoworst of gerookt spek toevoegen. 

Bron: https://www.lekkerensimpel.com/aardappel-ovenschotel/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten