- 150 g boter of vetstof
- 6 eieren
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 500 ml melk of 250 ml melk en 250 ml spuitwater
- 150 - 200 g suiker
- 2 pakjes vanillesuiker of een scheutje vanille-extract
* Boter of vetstof laten smelten.
* De eieren splitsen.
* De bloem, melk en de eierdooiers door elkaar roeren.
* Daarna de suiker, vanillesuiker, de gesmolten vetstof en eventueel de spa toevoegen.
* De eiwitten stijfkloppen en onder het deeg mengen.
* Men kan meteen beginnen bakken.
* Laat het wafelijzer heet worden en smeer het in met wat boter
* Bak ze tot de stoom weg is.
* Serveer met boter, poedersuiker, slagroom, ijs, fruit of jam ...
Bron:
Ons Kookboek
is dat van het boerinnenbond kookboek?
BeantwoordenVerwijderenis dat van het boerinnenbond kookboek?
BeantwoordenVerwijderen