Pagina's

dinsdag 18 september 2018

Italiaanse tomatensoep

Ingrediënten voor 1 liter soep

- 1 kg gemengde tomaten
- olijfolie
- 2 uien
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine wortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 scheutje rode wijn
- 1 bouillonblokje
- 1/2 liter tomatensap
- 1 el Italiaanse kruiden
- sambal oelek of chilivlokken
- peper en zout

- 300 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 75 g Parmezaanse kaas

* Leg de gewassen en gehalveerde tomaten in een ovenschaal.
* Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper.
* Laat de tomaten ongeveer 15 minuten onder de grill staan (ongeveer 200 graden). 

* De ui, paprika, wortel en knoflook aanfruiten in olijfolie.
* Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat de smaken goed in elkaar trekken. 
* Afblussen met een scheutje rode wijn.

* Voeg de gegrilde tomaten toe, tomatensap, Italiaanse kruiden, de sambal of chilivlokken  en bouillonblokje toe en breng aan de kook.
* Laat ca. 15 minuten koken. 

* Mix de soep en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker.

* Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
* Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
* Maak balletjes van het gehaktmengsel en voeg deze toe aan de gepureerde soep. 
* Kook de balletjes in circa 8 minuten gaar.

* Lekker met een ciabatta broodje erbij!

Bronhttps://uitpaulineskeuken.nl/2011/06/italiaanse-tomatensoep.html

Variatie:

- Voor het pureren mascarpone toevoegen.
- Vervang de Italiaanse kruiden door rode pesto. Voeg toe na het mixen en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee. 
- Voeg na het mixen nog wat verse, in reepjes gesneden basilicum toe en leg een eetlepel zure room in het bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten