Pagina's

zondag 16 september 2018

Peer-amandel-chocolade cake

- 100 g amandelmeel
- 150 g zelfrijzende bloem
- 175 g boter in kleine blokjes gesneden
- 150 g blonde cassonade suiker
- 2 grote eieren of 3 kleine
- 3-4 doyenne peren
- 100 g chocoladepastilles
- 2 el abrikozenconfituur
- vetstof om in te vetten en wat water

Springvorm: 20 cm

* Oven voorverwarmen op 180°C. 

* Schil de peren en snij 1 peer in plakjes en de rest in blokjes. 
* Hou de plakjes peer apart.
* Doe het amandelmeel, de zelfrijzende bloem, suiker en boter in een grote kom. 
* Wrijf met je vingers de boter tussen de droge ingrediënten tot je kruimels hebt of meng alles in de foodprocessor. 

* Neem een houten spatel en roer er de de eieren onder en vervolgens de blokjes peer en de chocolade. 
* Roer niet teveel. Hoe minder het deeg wordt bewerkt hoe beter.

* Stort het deeg in een ingevette springvorm.
* Bedek de bovenkant met de resterende plakjes peer.

* Zet de cake 50 - 60 minuten in de oven.
* Doe de confituur in een steelpannetje samen met een half kopje water. 
* Laat heet worden, haal van het vuur. 
* Bestrijk er bovenkant van de taart mee in zodat de plakjes peer mooi beginnen te glanzen.

2 opmerkingen: