- 150 g zelfrijzende bloem
- 175 g boter in kleine blokjes gesneden
- 150 g blonde cassonade suiker
- 2 grote eieren of 3 kleine
- 3-4 doyenne peren
- 100 g chocoladepastilles
- 2 el abrikozenconfituur
- vetstof om in te vetten en wat water
Springvorm: 20 cm
* Oven voorverwarmen op 180°C.
* Schil de peren en snij 1 peer in plakjes en de rest in blokjes.
* Hou de plakjes peer apart.
* Doe het amandelmeel, de zelfrijzende bloem, suiker en boter in een grote kom.
* Wrijf met je vingers de boter tussen de droge ingrediënten tot je kruimels hebt of meng alles in de foodprocessor.
* Neem een houten spatel en roer er de de eieren onder en vervolgens de blokjes peer en de chocolade.
* Roer niet teveel. Hoe minder het deeg wordt bewerkt hoe beter.
* Stort het deeg in een ingevette springvorm.
* Stort het deeg in een ingevette springvorm.
* Bedek de bovenkant met de resterende plakjes peer.
* Zet de cake 50 - 60 minuten in de oven.
* Zet de cake 50 - 60 minuten in de oven.
* Doe de confituur in een steelpannetje samen met een half kopje water.
* Laat heet worden, haal van het vuur.
* Bestrijk er bovenkant van de taart mee in zodat de plakjes peer mooi beginnen te glanzen.
Hoi, gisteren gemaakt! Super lekker! Dankjewel. Groetjes, Trudy
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit hoor!
BeantwoordenVerwijderen