Pagina's

zaterdag 22 september 2018

Lasagne met ravioli

2 personen

- 1 pak (ca. 250 gr) verse ravioli (bijv. 5 kazen)
- 200 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 teen knoflook
- tijm, basilicum, rozemarijn en oregano
- 400 gr tomatenblokjes
- 300 ml tomaten passata
- 1 bol mozzarella
- handje geraspte kaas
- 1 bouillonblokje (rundvlees)
- snufje peper en zout

* Snipper de ui en snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes. 
* Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de paprika ongeveer 5-10 minuten. 
* Daarna voeg je de knoflook toe en bak je die 1 minuut mee.

* Vervolgens mag het gehakt en de kruiden (ca. 1 theelepel per soort) erbij. 
* Als het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes, tomaten passata en het bouillonblokje toe.
* Laat de saus minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen.

* Ondertussen snijd je de mozzarella in plakjes en kook je de ravioli volgens de bereidingswijze op het pak.

* Meng de saus met de gekookte ravioli in de pan. Schep het geheel in een ovenschaal.

* Verdeel de plakjes mozzarella over de lasagne en maak het geheel af met wat geraspte kaas.

* Bak de lasagne bolognese ongeveer 10 minuten in de Airfryer op 180 °C. 

* Serveer de lasagne bolognese bijvoorbeeld met een salade caprese.

Eventueel kun je extra groenten toevoegen aan de saus, zoals een extra paprika, een courgette of prei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten