- 1 pak (ca. 250 gr) verse ravioli (bijv. 5 kazen)
- 200 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 teen knoflook
- tijm, basilicum, rozemarijn en oregano
- 400 gr tomatenblokjes
- 300 ml tomaten passata
- 1 bol mozzarella
- handje geraspte kaas
- 1 bouillonblokje (rundvlees)
- snufje peper en zout
* Snipper de ui en snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes.
* Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de paprika ongeveer 5-10 minuten.
* Daarna voeg je de knoflook toe en bak je die 1 minuut mee.
* Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de paprika ongeveer 5-10 minuten.
* Daarna voeg je de knoflook toe en bak je die 1 minuut mee.
* Vervolgens mag het gehakt en de kruiden (ca. 1 theelepel per soort) erbij.
* Als het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes, tomaten passata en het bouillonblokje toe.
* Laat de saus minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen.
* Als het gehakt gaar is, voeg je de tomatenblokjes, tomaten passata en het bouillonblokje toe.
* Laat de saus minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen.
* Ondertussen snijd je de mozzarella in plakjes en kook je de ravioli volgens de bereidingswijze op het pak.
* Meng de saus met de gekookte ravioli in de pan. Schep het geheel in een ovenschaal.
* Verdeel de plakjes mozzarella over de lasagne en maak het geheel af met wat geraspte kaas.
* Bak de lasagne bolognese ongeveer 10 minuten in de Airfryer op 180 °C.
* Serveer de lasagne bolognese bijvoorbeeld met een salade caprese.
Eventueel kun je extra groenten toevoegen aan de saus, zoals een extra paprika, een courgette of prei.
Eventueel kun je extra groenten toevoegen aan de saus, zoals een extra paprika, een courgette of prei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten