Pagina's

zondag 12 december 2021

Clafoutis met braam en ricotta

4 personen

- 150 gr. bramen of frambozen
- 75 gr. (spelt)bloem
- 2 eieren
- 125 gr ricotta
- 2 el ahornsiroop
- halve theelepel vanillepoeder
- 100 ml slagroom
- schil van een kwart sinaasappel
- snufje zout
- 3 el koude earl grey thee 

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Doe de bramen of frambozen in een kommetje, samen met de 3 el earl grey thee.
 
* Verwarm de slagroom in een pannetje, samen sinaasappelschil.
 
* Maak een beslag van de eieren, ahornsiroop, bloem, vanillepoeder en ricotta. 
 
* Voeg hier de room aan toe (zonder de sinaasappelschil). 

* Giet het beslag in een vorm.
 
* Verdeel de bramen over het beslag.
 
* Bak 40-45 minuten bij 180°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten