Pagina's

woensdag 1 december 2021

Quiche met witlof, peer en geitenkaas

3 personen
 
Deeg:
- 120 gr koude boter, in stukken
- 175 gr bloem
- 1/2 tl zout
- 3 el water
- 1/2 tl balsamicoazijn 
 
Vulling:
- 2 stronken witloof, het hart eruit gesneden en verder in repen
- 1 1/2 peer, geschild en in stukjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 el bruine suiker
- 60 gr zachte honing geitenkaas, verbrokkeld
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 2 tl tijm
- lekkere balsamico azijn/creme
 
Deeg:
 
* Meng de bloem met het zout en wat peper door elkaar. 
 
* Voeg de boter toe en snijd in kleine stukjes door de bloem heen. 
* Door met je duim en wijsvinger de boter fijn te drukken in de bloem kan je zorgen dat de boter zo goed mogelijk opgenomen wordt. 
* Ga hier mee door totdat je geen boter meer ziet, je hebt nu een soort kleine korreltjes. 
 
* Voeg dan het water en de balsamicoazijn toe. 
* Ga goed met je vingers door het deeg om het mooi een geheel te maken. 
* Kneed niet te veel, dan moet het te lang afkoelen. 
* Maak een bal van het deeg en leg een half uur in de koelkast.
* Verwarm de oven voor op 180 °C. 
 
* Maak het deeg plat met de deegroller, het mag behoorlijk dun worden. 
 
* Vet een taartvorm in en leg het deeg erin. 
* Als er stukjes afbreken vul je dat gewoon op met wat deeg dat je op een andere plek te veel hebt. 
* Bedek het deeg met een vel bakpapier en bakknikkers of bonen. 
* Zorg dat er geen deeg meer zichtbaar is anders gaat het verbranden. 
 
* Bak het deeg ongeveer 15 minuten voor of totdat deze licht goudbruin begint te worden.
 
* Zet de oven nu op 200 °C. 
 
Vulling:
 
* Bak de witlof, rode ui en peer aan in een wok. 
 
* Voeg de bruine suiker en 1 tl tijm toe en laat licht karamelliseren. 
 
* Breng op smaak met peper en zout en zet de pan uit. 
 
* Klop de eieren licht op met slagroom en de andere tl tijm. 
 
* Schep het witlofmengsel in de taartvorm en giet er het eimengsel overheen.
 
* Brokkel de geitenkaas eroverheen en zet ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat deze gaar en mooi bruin is. 
 
* Besprenkel met wat lekkere balsamico en serveer.

Bron: https://cuisinevansabine.nl/quiche-met-witlof-peer-en-geitenkaas/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten