Pagina's

dinsdag 30 november 2021

Eiersalade met gerookte zalm en crème fraîche

8 personen 
 
- 15 grote eieren
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 1 sjalotje
- 200 ml crème fraîche
- 3 flinke eetlepels remouladesaus 
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- slablaadjes om te garneren
 
* Eieren hard koken, laten afkoelen en in grove stukken snijden.
 
* Snipper het sjalotje heel fijn. 
 
* Snij de zalmfilet in kleine stukjes. Bewaar iets voor de garnering.
 
* Meng de eieren met de gesnipperde sjalot en de gerookte zalmsnippers.
 
* Roer de crème fraîche en de remouladesaus door elkaar. 
 
* Voeg 3 eetlepels peterselie hier aan toe. 
 
* Roer de saus voorzichtig door de eieren. 
 
* Voeg eventueel nog wat zout, peper of remouladesaus toe.

* Leg wat slabladeren op een platte schaal. 
 
* Verdeel de eiersalade erover en garneer met wat zalmsnippers en peterselie.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten