Pagina's

dinsdag 2 november 2021

Frambozen roomijs

- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 3 tl vanillepasta (of vanille-extract)
- 150-200 gram frambozen (diepvries of vers)
- 1 pot frambozenjam 
 
* Klop de slagroom lobbig. 
 
* Meng de gecondenseerde melk en vanille met de slagroom. 
 
* Roer de jam even door zodat deze makkelijker wordt opgenomen. 
Voeg een paar eetlepels toe en spatel door het ijsmengsel. 
Proef even van het mengsel en blijf frambozenjam toevoegen tot je tevreden bent over de smaak. Zorg dat je in ieder geval 3 eetlepels overhoudt voor de decoratie. 
 
* Giet een eerste laag ijs aan in bijv. een cakevorm en verdeel er wat frambozen over. 
 
* Vul aan met meer ijs en frambozen tot de bak vol zit met ijs. 
 
* Zorg dat je frambozen overhoudt voor bovenop.

* Met een theelepel verdeel je wat jam over het ijs, roer dit er een klein beetje door zodat er swirls ontstaan. 
 
* Verdeel er als laatst wat verse frambozen over en dek de vorm af met folie of een deksel.

* Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.

* Haal het ijs ongeveer 10 minuutjes voor serveren vast uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen. 
 
* Versier met enkele verse frambozen.
 
* Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.
 
Tip

- Vervang de frambozenjam door een andere soort jam en ander fruit.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten