Pagina's

maandag 1 november 2021

Tonijn-eiersalade I

- 1 groot blik tonijn op water (ongeveer 100 gram uitgelekt)
- 2 gekookte eieren
- ½ tl viskruiden
- 10 gram kappertjes
- 2 el mayonaise of slasaus
- peper
- zout


* Pel de eieren en prak ze in een kom fijn, zodat er geen grote stukken eiwit meer in de salade zitten. 
 
* Laat de tonijn uitlekken en doe deze erbij. 
 
* Voeg de mayonaise, viskruiden en kappertjes toe en hussel alles goed door elkaar. 
 
* Breng de salade op smaak met peper en zout.

 Variaties:

- 1 in blokjes gesneden tomaat aan toevoegen.

- Mayonaise + mosterd. 

- Vervang de viskruiden door paprika en worcestershiresaus

- Enkele lepels gekookte rijst aan toevoegen

- 1 klein fijngesnipperd sjalotje of 1 kleine rode ui en bieslook

- Kleine paprikastukjes. 

- Schik enkele blaadjes gescheurde sla op individuele borden, leg hierop de tonijn-eiersalade en garneer met een groentenmengeling van kleine stukjes komkommer, wortel en ajuin.

Bron: https://dekeukenvanmartine.blogspot.com/2021/10/hapsnap-tonijn-eiersalade.html
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten