- 1 groot blik tonijn op water (ongeveer 100 gram uitgelekt)
- 2 gekookte eieren
- ½ tl viskruiden
- 10 gram kappertjes
- 2 el mayonaise of slasaus
- peper
- zout
* Pel de eieren en prak ze in een kom fijn, zodat er geen grote stukken eiwit meer in de salade zitten.
- 2 gekookte eieren
- ½ tl viskruiden
- 10 gram kappertjes
- 2 el mayonaise of slasaus
- peper
- zout
* Pel de eieren en prak ze in een kom fijn, zodat er geen grote stukken eiwit meer in de salade zitten.
* Laat de tonijn uitlekken en doe deze erbij.
* Voeg de mayonaise, viskruiden en kappertjes toe en hussel alles goed door elkaar.
* Breng de salade op smaak met peper en zout.
Variaties:
- 1 in blokjes gesneden tomaat aan toevoegen.
- Mayonaise + mosterd.
- Vervang de viskruiden door paprika en worcestershiresaus
- Enkele lepels gekookte rijst aan toevoegen
- 1 klein fijngesnipperd sjalotje of 1 kleine rode ui en bieslook
- Kleine paprikastukjes.
- Schik enkele blaadjes gescheurde sla op individuele borden, leg hierop de tonijn-eiersalade en garneer met een groentenmengeling van kleine stukjes komkommer, wortel en ajuin.
Bron: https://dekeukenvanmartine.blogspot.com/2021/10/hapsnap-tonijn-eiersalade.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten