- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- ½ theelepel komijnpoeder
- 500 gram winterwortels
- 1 bloemkool
- 600 – 800 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom
- ½ ciabatta of ander afbakbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 gram verse bieslook
- olie om in te bakken
- peper en zout
* Snipper de ui en snijd of pers 1 van de teentjes knoflook fijn.
* Snijd de wortelen grof en doe hetzelfde met de bloemkool.
* De ui glazig fruiten, de knoflook toevoegen en nog even laten mee fruiten.
* Voeg dan de komijnpoeder toe en roer alles kort door.
* Wortel, bloemkool en bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
* Laat de groenten 15 minuten koken op een laag vuur.
* Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Snijd de ciabatta in grove stukken.
* Snijd of pers de overige 2 teentjes knoflook fijn en meng ze samen met de 2 eetlepels olijfolie en de ciabattastukken in een kom.
* Breng op smaak met peper en zout.
* Verdeel de croutons vervolgens over de bakplaat en bak de croutons in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.
* Mix de soep met een staafmixer.
* Voeg dan de kookroom en eventueel extra bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
* Serveer de soep met fijngeknipte bieslook en de croutons.
Bron: https://brendakookt.nl/2020/11/01/bloemkool-wortelsoep-met-knoflookcroutons-en-bieslook/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten