8 personen
- 4 boudoirkoekjes
- 110 g witte chocolade
- 35 g suiker
- 1 blaadje gelatine (van 2 g)1 blaadje
- 2 eieren
- 170 g mascarpone
- 300 ml room
- 100 ml advocaat
- 4 boudoirkoekjes
- 110 g witte chocolade
- 35 g suiker
- 1 blaadje gelatine (van 2 g)1 blaadje
- 2 eieren
- 170 g mascarpone
- 300 ml room
- 100 ml advocaat
* Laat het gelatineblaadje
weken in koud water.
* Splits
de eieren.
* Meng de 2 eidooiers
met de suiker en klop
samen op tot een lichtgele
massa die als een lint van
de klopper loopt.
* Klop het
eiwit stijf.
* Klop de room
half stijf.
* Smelt de witte chocolade
in de microgolfoven of au
bain-marie.
* Knijp de gelatine uit en roer door de gesmolten chocolade.
* Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers.
* Doe de gesmolten chocolade en de half opgeklopte room bij de mascarpone.
* Schep er voorzichtig het eiwit door.
* Breek de boudoirkoekjes doormidden.
* Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.
* Breek de boudoirkoekjes doormidden.
* Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten