Pagina's

woensdag 10 november 2021

Mousse van mascarpone en advocaat

8 personen

- 4 boudoirkoekjes
- 110 g witte chocolade
- 35 g suiker
- 1 blaadje gelatine (van 2 g)1 blaadje
- 2 eieren
- 170 g mascarpone
- 300 ml room
- 100 ml advocaat
 
* Laat het gelatineblaadje weken in koud water. 
 
* Splits de eieren. 
 
* Meng de 2 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt. 
 
* Klop het eiwit stijf.
 
* Klop de room half stijf.
 
* Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. 
 
* Knijp de gelatine uit en roer door de gesmolten chocolade.
 
* Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers. 
 
* Doe de gesmolten chocolade en de half opgeklopte room bij de mascarpone. 
 
* Schep er voorzichtig het eiwit door. 
 
* Breek de boudoirkoekjes doormidden. 
 
* Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.
 
* Breek de boudoirkoekjes doormidden.
 
* Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten