- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 1 groot ei of 2 kleinere
- 125 gr crème fraîche
- 1 el melk
- 100 gr suiker
- 50 gr warm gesmolten boter
- 1 tl vanille extract
- 150 gr bramen (vers of diepvries)
- 5 kleine ramekins/souffléschaaltjes (of 10 muffinvormpjes)
* Oven voorverwarmen op 200 °C.
* Ramekins lichtjes invetten met boter.
* Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.
* Klop in een andere kom het ei los, meng de crème fraîche, melk, suiker, boter en vanille erdoorheen.
* Voeg de natte ingrediënten aan de kom met de droge ingrediënten toe.
* Meng door elkaar, doe dit voorzichtig zodat je luchtigheid behoudt.
* Voeg de bramen toe en meng deze er ook weer voorzichtig doorheen.
* Verdeel het beslag over de ramekins/muffinvormpjes en bak in 15-20 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uit komt.
* Garneer met nog wat extra bramen en eventueel wat poedersuiker.
* Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten