Pagina's

donderdag 25 november 2021

Remouladesaus II

Remoulade is een saus die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken en wordt gemaakt op basis van mayonaise. Remoulade wordt weleens verward met ravigote en tartaarsaus. De ingrediënten zijn mayonaise, mosterd, fijngesneden augurk, kappertjes, diverse tuinkruiden zoals peterselie, dragon en bieslook of sjalot.

- 4 el mayonaise
- 2-3 tl mosterd
- 1 el Griekse yoghurt of kwark
- 3 augurken
- 5 g kappertjes
- 1 sjalotje 
- 3 takjes verse peterselie
- 10 sprietjes verse bieslook
- peper en zout

* De augurken en de kappertjes heel fijn hakken.
 
* De sjalot heel fijn snipperen en de kruiden fijn hakken.
 
* Meng de augurken met de sjalot en de kruiden. 
 
* Voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en meng tot een gladde massa. 
 
* Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast. 
 
* Maak de saus tenminste een paar uur van tevoren zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.
 
Variatie:
 
- Naar smaak gedroogde dragon en/of kervel toevoegen.
 
- Breng de saus ook eens op smaak met een stukje fijngewreven ansjovis of voeg voor extra vulling wat stukjes fijngesnipperd hardgekookt ei toe.
 
- Voeg eventueel wat witte wijn toe. 

- Door een kleine fijngesnipperde paprika toe te voegen, krijgt het geheel meer kleur.

Bron: https://njam.tv/recepten/gebakken-lekkerbek-met-remouladesaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten