- 350 g wortelen (schoongemaakt gewicht)
- 5 eieren
- 200 g boter
- 275 g donkerbruine suiker
- 350 g bloem
- 3 koffielepels bakpoeder
- 100 g gedroogde dadels zonder pit
- 100 g amandelschilfers
- bloemsuiker
- kaneel
- zout
* Oven voorverwarmen op 180 °C.
* Verwarm de boter op het vuur tot ze de kleur van hazelnoot heeft. Laat afkoelen.
* Schil en rasp de wortelen.
- 5 eieren
- 200 g boter
- 275 g donkerbruine suiker
- 350 g bloem
- 3 koffielepels bakpoeder
- 100 g gedroogde dadels zonder pit
- 100 g amandelschilfers
- bloemsuiker
- kaneel
- zout
* Oven voorverwarmen op 180 °C.
* Verwarm de boter op het vuur tot ze de kleur van hazelnoot heeft. Laat afkoelen.
* Schil en rasp de wortelen.
* Snijd de dadels fijn en meng ze door de wortelrasp.
* Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
* Doe de eieren in de mengkom van de keukenmachine en klop ze los met de bruine suiker (K).
* Giet er de gesmolten boter bij en meng goed.
* Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
* Doe de eieren in de mengkom van de keukenmachine en klop ze los met de bruine suiker (K).
* Giet er de gesmolten boter bij en meng goed.
* Voeg er lepel per lepel de bloem aan toe terwijl de keukenmachine draait.
* Doe een snuifje zout en het bakpoeder bij het beslag.
* Doe een snuifje zout en het bakpoeder bij het beslag.
* Roer er dan de wortelen met dadels en de amandelschilfers door.
* Kruid met een flinke snuif kaneel.
* Vet een grote bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
* Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
* Vet een grote bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
* Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
* Als een prikvork of satéstokje schoon uit de taart komt, is ze klaar.
* Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
* Bestrooi de taart met bloemsuiker.
* Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
* Bestrooi de taart met bloemsuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten