Pagina's

zondag 7 november 2021

Worteltaart

- 350 g wortelen (schoongemaakt gewicht)
- 5 eieren
- 200 g boter
- 275 g donkerbruine suiker
- 350 g bloem
- 3 koffielepels bakpoeder
- 100 g gedroogde dadels zonder pit
- 100 g amandelschilfers
- bloemsuiker
- kaneel
- zout


* Oven voorverwarmen op 180 °C.

* Verwarm de boter op het vuur tot ze de kleur van hazelnoot heeft. Laat afkoelen.

* Schil en rasp de wortelen. 
* Snijd de dadels fijn en meng ze door de wortelrasp.

* Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

* Doe de eieren in de mengkom van de keukenmachine en klop ze los met de bruine suiker (K).

* Giet er de gesmolten boter bij en meng goed. 
* Voeg er lepel per lepel de bloem aan toe terwijl de keukenmachine draait.

* Doe een snuifje zout en het bakpoeder bij het beslag. 
* Roer er dan de wortelen met dadels en de amandelschilfers door. 
* Kruid met een flinke snuif kaneel.

* Vet een grote bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

* Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. 
* Als een prikvork of satéstokje schoon uit de taart komt, is ze klaar.

* Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

* Bestrooi de taart met bloemsuiker.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten