2 personen
Pannenkoeken:
- 250 ml melk
- 1 ei
- 100 g patisseriebloem of zelfrijzende bloem
- 1/2 - 1 zakje vanillesuiker
- 20 g boter
- (60 g suiker)
- blender
* Giet de melk in de beker van de blender, voeg de bloem, de eieren en de vanillesuiker en eventueel de suiker toe.
* Smelt de boter en giet in de beker.
* Mix tot een glad beslag.
* Verhit de pan en schenk hierin een portie beslag. Let erop dat je geen te dikke pannenkoeken bakt.
* Draai de pannenkoeken niet te snel om in de pan. Zodra de rand van de pannenkoek wat krokant wordt, is hij klaar.
Chocolademelk:
- 1/2 l melk
- 1/2 kaneelstokje
- 90 g chocolade met stukjes noten
* Verwarm de melk in een pannetje en voeg er een kaneelstok aan toe.
* Breek de nootjeschocolade in stukjes en voeg deze toe aan de melk.
* Roer regelmatig met een garde in de melk, zodat de chocolade mooi smelt en oplost.
* Vis de kaneelstok uit de pan en serveer warm.
Bron: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pannenkoeken-met-een-geurige-kop-chocolademelk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten