Pagina's

donderdag 2 december 2021

Pannenkoeken met chocolademelk

2 personen
 
Pannenkoeken:
 
- 250 ml melk
- 1 ei
- 100 g patisseriebloem of zelfrijzende bloem
- 1/2 - 1 zakje vanillesuiker
- 20 g boter
- (60 g suiker)

- blender
 
* Giet de melk in de beker van de blender, voeg de bloem, de eieren en de vanillesuiker en eventueel de suiker toe. 
 
* Smelt de boter en giet in de beker. 
 
* Mix tot een glad beslag.  

* Verhit de pan en schenk hierin een portie beslag. Let erop dat je geen te dikke pannenkoeken bakt.
 
* Draai de pannenkoeken niet te snel om in de pan. Zodra de rand van de pannenkoek wat krokant wordt, is hij klaar. 
 

Chocolademelk:

- 1/2 l melk
- 1/2 kaneelstokje
- 90 g chocolade met stukjes noten  
 
* Verwarm de melk in een pannetje en voeg er een kaneelstok aan toe.

* Breek de nootjeschocolade in stukjes en voeg deze toe aan de melk. 

* Roer regelmatig met een garde in de melk, zodat de chocolade mooi smelt en oplost. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten