Pagina's

maandag 13 december 2021

Sinaasappelbavarois (opgevulde sinaasappelen)

- 6 sinaasappelen (ca. 400 ml sap)
- 1/2 citroen
- 2 eieren
- 4 lepel suiker
- 12 g gelatineblaadjes
- 1 dl room

* 1/3 van de sinaasappel getand afsnijden. 
* Het vruchtvlees uithalen en samen met het sap door een zeef duwen.
* Ofwel de sinaasappels halveren en uitpersen. Schillen bewaren.
 
* Gelatine ca. 5 min. weken in koud water.
 
* Een beetje sinaasappelsap tegen de kook aanbrengen en de geweekte gelatine hierin oplossen.

* De eierdooiers met de suiker kloppen.
 
* Het sinaasappelsap, citroensap en geweekte gelatineblaadjes onder de eierdooiers/suiker mengen.
 
* Het mengsel laten opstijven bijv. op ijswater of in de koelkast tot het geheel lobbig wordt
 
* Ondertussen eiwit en slagroom stijf slaan.
 
* Als de bereiding dik begint te worden eerst de slagroom en daarna het eiwit voorzichtig onder mengen.
 
* De bavarois in de sinaasappelen scheppen, volledig laten opstijven. (ca. 4 uur)

* Versieren met slagroom en een kriekje.
 
Tips:
 
- 3 lepels cointreau of grand marnier toevoegen.
- Deze bereiding kan ook in champagneglazen opgediend worden.
- Voeg een sinaasappel in gefileerde partjes toe aan de bavarois. 
- In een puddingvorm opdienen i.p.v. in sinaasappels. De vorm omspoelen met koud water (niet afdrogen) zodat de vorm gemakkelijker loslaat. Hou de puddingvorm 4-5 seconden in heet water. Leg de schaal op een vorm en keer ze samen om.

 

1 opmerking:

  1. JTV Casino - New Jersey - JSHub
    JTV casino 광주 출장안마 offers the 하남 출장안마 best selection 계룡 출장샵 of casino games, a friendly customer 남원 출장샵 support team and the best Welcome Bonuses and Promotions. All games 진주 출장마사지 offer the latest

    BeantwoordenVerwijderen